1. Vermijd contact met chemicaliën

Sieraden kunnen worden aangetast door chemicaliën in schoonmaakmiddelen, haarproducten, parfum en cosmetica. Doe je sieraden af voordat je deze producten gebruikt om schade te voorkomen.

2. Draag sieraden niet tijdens activiteiten

Vermijd het dragen van sieraden tijdens intensieve fysieke activiteiten, zoals sporten, schoonmaken of tuinieren, om krassen of beschadigingen te voorkomen.

3. Voorkom contact met water

Water kan de glans van sommige sieraden aantasten, vooral als ze niet waterbestendig zijn. Haal je sieraden dus af voordat je gaat douchen, zwemmen of in bad gaat.

4. Bewaar sieraden op de juiste manier

Bewaar je sieraden op een droge en donkere plaats om oxidatie te voorkomen. Gebruik aparte compartimenten of zakjes om krassen en knopen te vermijden als je meerdere sieraden opbergt.

5. Reinig je sieraden regelmatig

Reinig je sieraden af en toe met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen. Voor hardnekkiger vuil kun je een mild sopje gebruiken, maar vermijd agressieve chemicaliën.

6. Controleer de sluitingen en stenen

Inspecteer je sieraden af en toe op losse stenen, versleten sluitingen of andere tekenen van slijtage. Laat eventuele reparaties uitvoeren door een professionele juwelier.

7. Draag sieraden met zorg

Wees voorzichtig bij het aantrekken en afdoen van sieraden om te voorkomen dat ze buigen of breken. Houd rekening met de gevoeligheid van delicate sieraden.

8. Vermijd direct zonlicht

Sommige edelstenen en materialen kunnen verbleken of verkleuren als ze langdurig aan direct zonlicht worden blootgesteld. Bewaar je sieraden dus niet op een zonnige plek.

9. Verzeker waardevolle sieraden
  1. Als je waardevolle sieraden hebt, overweeg dan om ze te verzekeren tegen verlies, diefstal of schade.

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je sieraden mooi en in goede staat blijven. Het regelmatig onderhouden en zorgvuldig behandelen van je sieraden zal hun levensduur verlengen en ervoor zorgen dat je er langer van kunt genieten.